Zaproszenie do składania ofert na świadczenie usług dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy Chorkówka w 2018 roku
GOPS.271.1.2017 Chorkówka, dnia 16.11.2017 r.
Na podstawie art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych ( Dz. U z 2017 r. poz. 1579 z zm.)
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Chorkówce
38-458 Chorkówka 175
ZAPRASZA
do złożenia oferty cenowej na zadanie pn.:
„Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Chorkówka w 2018 roku”
1. Opis sposobu przygotowania oferty cenowej:
1) należy ją złożyć w nieprzejrzystej i zamkniętej kopercie,
2) na kopercie należy umieścić nazwę i adres Zamawiającego, nazwę i adres Zleceniobiorcy oraz napis: Oferta cenowa na zadanie
pn.: „Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Chorkówka w 2018 roku”
3) ceny w niej podane mają być wyrażone cyfrowo i słownie,
4) ma być sporządzona w języku polskim, czytelną i trwałą techniką,
5) ma obejmować całość zamówienia.
2. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Przedmiotem zamówienia jest usługa pn. „Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Chorkówka w 2018 roku” polegająca
na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu dla około 50 uczniów gorących posiłków jednodaniowych w dni nauki szkolnej
z uwzględnieniem przerw w nauce szkolnej (ferie, dni świąteczne, wakacje, dni wolne od zajęć szkolnych)
w następujących szkołach:
- Szkoła Podstawowa w Draganowej,
- Szkoła Podstawowa w Kobylanach,
- Szkoła Podstawowa w Żeglcach,
- Zespół Szkół i Placówek w Bóbrce,
- Zespół Szkół Publicznych w Kopytowej,
- Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Sulistrowej.
W przypadku zaistnienia potrzeb w zakresie dożywiania dzieci, dożywianie może być prowadzone również w następujących
szkołach:
- Szkoła Podstawowa w Leśniówce,
- Szkoła Podstawowa w Faliszówce,
- Szkoła Podstawowa w Szczepańcowej,
- Zespół Szkół Publicznych w Chorkówce: Szkoła Podstawowa w Chorkówce.
2) Gorący posiłek jednodaniowy składający się z drugiego dania dla dzieci uczęszczających do w/w szkół, należy wydawać
zachowując zasady:
a) 4 x w tygodniu drugie danie tj,:
- ziemniaki, kasza, makaron lub ryż (min. 200 g);
- mięso lub ryba (min. 100 g),
- surówki, jarzyny (min. 100 g),
b) 1 x w tygodniu – danie jarskie (min. 400 g).
3) Wykonawca przygotuje posiłki zgodnie z wykazem wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach
żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty o których mowa w § 2 rozporządzenia Ministra
Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
4) Jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potrawy nie może powtarzać się w okresie jednego tygodnia.
5) Dostawa posiłku do w/w szkół ma być realizowana w dni nauki szkolnej tj. od poniedziałku do piątku w godzinach
od 10.00 do 13.00 – szczegółowo ustalonych z dyrektorami poszczególnych szkół, ilość zamawianych posiłków
przekazywana będzie przez dyrektorów szkół.
6) Dostawa musi odbywać się w naczyniach przystosowanych do przewozu żywności i zapewniających właściwą ochronę,
temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi
sanitarno–higieniczne.
7) Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia wraz z posiłkami odpowiedniej ilości naczyń i sztućców jednorazowych
oraz wydaniu posiłku uprawnionym dzieciom.
8) Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne.
9) Wykonawca jest zobowiązany do odbioru pozostałości po wydanych posiłkach (odpadów).
10) Wykonawca zobowiązany jest codziennie przechowywać próbki żywności dla potrzeb badań żywności przez Państwową
Inspekcję Sanitarną zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania
i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007 r. nr 80, poz. 545).
11) Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do Zamawiającego oraz do poszczególnych szkół, najpóźniej ostatniego roboczego
dnia tygodnia, jadłospis na kolejny tydzień, jadłospis winien być podpisany przez osobę będącą do tego upoważnioną.
12) Przewidywana średnia liczba posiłków wynosi około 50 dziennie. Zamawiający przewiduje możliwość zmniejszenia bądź
zwiększenia ilości wydawanych posiłków dziennie w zależności od potrzeb, jednakże zmiany te nie spowodują zmiany ceny
jednostkowej.
13) Liczba dzieci korzystających z dożywiania w danym dniu może być weryfikowana telefonicznie przez dyrektorów
poszczególnych szkół do godziny 9.00 każdego dnia.
3. Wymagany termin realizacji umowy:
od 1 stycznia 2018 roku do 31 grudnia 2018 roku.
4. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium: cena - 100 %.
5. Oferta winna zawierać następujące dokumenty:
1) wypełniony formularz oferty wg załączonego wzoru,
2) zaparafowany projekt umowy,
3) oświadczenie Wykonawcy.
6. W przypadku złożenia oferty niepoprawnej pod względem formalnym lub rachunkowym ofertę odrzuca się.
7. Opis sposobu obliczenia ceny oferty:
Cena musi zawierać wszystkie koszty związane z realizacją zadania wynikające z przedmiotu zamówienia, (w szczególności: koszt
jednego posiłku, koszt opakowań, dowozu, odbioru pozostałości) oraz innych niezbędnych prac przygotowawczych i porządkowych
niezbędnych do wykonania całego zadania, podatku VAT itp.).
Cena podana przez Zleceniobiorcę za świadczoną usługę jest obowiązująca przez cały czas trwania umowy i nie będzie podlegała
waloryzacji w okresie jej trwania. Zamawiający wybierze ofertę odpowiadającą wszystkim postawionym przez niego wymogom.
8. Miejsce i termin składania ofert:
Ofertę cenową należy złożyć w terminie do dnia 01 grudnia 2017 r., do godz. 11.30 w zaklejonej kopercie w siedzibie Zamawiającego,
tj. w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Chorkówce, pokój nr 8,
9. Oferta otrzymana przez Zamawiającego po terminie, o którym mowa w pkt 8, nie będzie rozpatrywana i zostanie zwrócona
Zleceniobiorcy.
10. Zleceniobiorca może wprowadzić zmiany lub wycofać złożoną przez siebie ofertę przed terminem upływu jej składania.
11. Miejsce i termin otwarcia ofert:
Otwarcie złożonych ofert cenowych nastąpi w dniu 01 grudnia 2017 r. o godz. 12.00 w siedzibie Zamawiającego, tj. Gminnym Ośrodku
Pomocy Społecznej w Chorkówce, 38-458 Chorkówka 175, pokój nr 8.
12. Osobami uprawnionymi do kontaktów ze Zleceniobiorcami jest:
Wioletta Sysoł- pok. nr 8 tel. 13 43 869 50.
13. Informacje dotyczące zawierania umowy:
W terminie do 7 dni od daty powiadomienia o wyborze oferty cenowej, wybrany Zleceniobiorca obowiązany jest podpisać umowę
w siedzibie Zamawiającego.
Przygotowała: Wioletta Sysoł
Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej
w Chorkówce
Jadwiga Barut
W załączeniu:
1) formularz oferty
2) projekt umowy,
3) załącznik do umowy,
4) oświadczenie Wykonawcy.
Nowości
Informacja o nieodpłatnej pomocy prawnej
Szukasz pomocy lub wsparcia prawnego w trudnej sprawie? Nie stać Cię na skorzystanie z usług kancelarii prawnej i nie masz się do kogo zwrócić o pomoc? Informujemy o możliwości korzystania z punktów nieodpłatnej pomocy prawnej i poradnictwa obywatelskiego na terenie Powiatu Krośnieńskiego.
Więcej…Gościmy
Odwiedza nas 57 gości oraz 0 użytkowników.